Звернення депутата районної ради Ірини Балагули

13268090_589372934563955_5246824755746435204_o

Шановні балтяни! Звернутися сьогодні до вас мене змусили  наступні обставини. Сьогодні купкою людей, які іменують себе активістами, організовано проти мене  цькування в інформаційних мережах, політичне переслідування. По іншому назвати це неможливо. Підла брехня, бруд, політичний популізм, перекручування і викривлення фактів, нехтування нормами Конституції нашої країни, окремими статтями  Законів України – ось та зброя, яку використовують проти мене двоє так званих громадських діячів як  вони себе йменують( Грушко Р., Мельничук С., ) залучивши  до цього інших людей, маніпулюючи їх свідомістю та заводячи в оману!  Сьогодні вони намагаються затуманити своєю брехнею і ваш мозок!  Прикро, що  названі особи  так чи інакше мають відношення до засобів масової інформації, а окремі з них до професії журналіста. Двічі прикріше, що  окремі ЗМІ – інтернет-сайти, газети —  стають банальною «жовтою пресою», засобом для виконання політичних замовлень та  зведення особистих рахунків.

Скажіть, будь-ласка,  хто дав вам право висловлюватися від імені усього району? Від імені всіх районних осередків  політичних сил? Хто ви такі? Що конкретного зробили   для соціального та економічного розвитку району, для жителів нашого краю? Чому порушення законів та норм права стало для  вас буденною справою?  Чому прикриваєтеся іменами всіх учасників АТО? Чому використовуєте  моє дитя, щоб цькувати мене ?  Чому маніпулюєте записом, де я лише озвучую звернення депутатів районної ради, які потім приймали рішення?

В своєму житті я не порушувала ні офіційних , ні моральних законів. Мої батьки навчили мене жити чесно  і у всіх випадках, передусім, бути людиною. Так і живу.  А Ви ? Ви вважаєте себе більшими патріотами нашої країни, ніж я та ті люди, які не поділяють вашу  точку зору? Чи, можливо маєте монополію на патріотизм, любов до  Батьківщини???  Мені здається, чи вже насправді ви стали вважати себе такими, що «мають право» на все… Мені здається, чи вже насправді ви використовуєте прийоми, які застосовувалися у роки «сталінізму» — організація «гніву народу»! Відверто скажу: «Ви на себе забагато взяли! Сьогодні не 37 рік!»  Згадуючи на кожному кроці Європу та європейські цінності, ви нахабно робите своє: зазіхаєте на честь та гідність  людини, своїми усвідомленими діями порушуєте українські закони.

Ніхто в нашій країні не скасовував статтю 24  Конституції України, яка твердить , що громадяни мають рівні конституційні права і свободи та є рівними перед законом. Не може бути привілеїв чи обмежень за ознаками раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань…

Статтю 7 Закону України «Про державну службу», яка гарантує державному службовцю право на повагу до своєї особистості , честі та гідності, справедливе та шанобливе ставлення».

Все своє свідоме життя я працювала на користь суспільства, а це більше 25 років чесної самовідданої роботи!  Сумлінно і відповідально  завжди виконувала свої професійні обов`язки – на посаді вчителя, заступника директора з навчально-виховної роботи НВК «Балтська ЗОШ І-Ш ступенів №1 імені Олеся Гончара»,  на посаді начальника відділу освіти Балтської районної державної адміністрації і, звичайно, на посаді заступника голови районної державної адміністрації.  Основними принципами моєї роботи завжди були, є  і будуть: високий професіоналізм, доброчесність, патріотизм, прозорість, верховенство права, гуманізм та людяність. Підтвердження тому, що я якісно та відповідально працювала, є численні грамоти і нагороди, зокрема Почесна грамота Верховної Ради України «За особливі заслуги перед українським народом»,  грамота Міністерства освіти і науки України, грамоти Одеської обласної державної адміністрації, Одеської обласної ради, Одеського обласного управління освіти і наукової діяльності та інші.  Маю вищу кваліфікаційну категорію, педагогічні звання «Вчитель-методист» та «Відмінник освіти України», у 2004 році стала лауреатом Всеукраїнського конкурсу «Вчитель року».

Впродовж 25 років я навчала  не одне покоління дітей і навчаю сьогодні , прищеплюю їм любов до рідної мови та інших мов, історії країни, її традицій та культури, відкриваю для дітей багатий світ зарубіжної літератури, але, передусім, виховую в них так необхідні в сьогоднішньому суворому світі  якості: доброту, милосердя, любов,  патріотизм, толерантність,  гордість за свою країну, розвиваю вміння критично мислити.

Лише декілька прикладів з власної трудової діяльності: на посаді начальника відділу освіти я сприяла  розвитку освіти в місті та районі:  була  розроблена освітня програма, яка діє і сьогодні «Балта – освітньо-ресурсний центр». Навчальні заклади міста та сіл були забезпечені сучасними технічними засобами  в тому числі коп`ютерними класами,  мультимедійною технікою.

Школи  отримали можливість  цілком самостійного визначення варіативної складової навчальних планів,  яка була підкріплена відповідним бюджетним фінансуванням.

Дбайливо і цілком прозоро використовувалась кожна бюджетна копійка, що дало можливість  провести велику кількість ремонтних робіт у школах, починаючи з дахів і закінчуючи  системами опалення і котельнями.

Кожна тендерна процедура відбувалася до букви закону. Вперше адміністрації  навчальних закладів спільно з батьківськими комітетами  отримали можливість контролювали кількість і якість завезеного палива.

Була започаткована робота районного євро клубу та шкільних, налагодженні зв’язки та співпраця з грузинським, китайським, румунським, єврейським  консульствами в місті Одеса. Співпраця з Одеським відділенням «Інтелектуального форуму України» дала можливість заохочувати талановитих та обдарованих дітей до участі в різних конкурсах. Освітяни балтського району брали участь у багатьох міжнародних проектах…

Ви мені закидаєте, що я працювала заступником у В.М. Бабанського.  Той час, коли головою райдержадміністрації  працював В.М. Бабанський, головою районної ради В.А. Желіховський,  міським головою С.С. Мазур, я вважаю, був одним із кращих у соціально-економічному розвитку району і міста. Десять відкритих дошкільних навчальних закладів, створені  навчально-виховні комплекси ( Білинський НВК, Чернечанський НВК ),  добудована Немирівська школа,  у кожному селі та місті з`явилися нові дитячі майданчики. В місті та селах району було проведено освітлення вулиць, прокладення водогонів. Відремонтовані  дитяче відділення Балтської центральної районної лікарні, рентгенологічний кабінет зі  встановленням потужного рентгенологічного обладнання, був придбаний пересувний флюорограф,  зроблений ремонт пологового відділення  та багато іншого.

Особлива увага була приділена харчуванню дітей у школах і садках, становищу дітей у неблагополучних і багатодітних сім`ях, іншим важливим соціальним питанням.

Була проведена інвентаризація земель району, що на той час істотно поповнило бюджет району.

До речі, обіймаючи ту чи іншу посаду,  я ніколи не використовувала її для задоволення власних інтересів.

Займалась благодійницькою діяльністю, а це допомога онкохворим дітям, допомога дітям, які потребували значних коштів для проведення довготривалого лікування або операцій, допомога сім`ям з дітьми, які опинилися у важких життєвих  ситуаціях, заохочення талановитих та обдарованих дітей….

Як депутат районної ради постійно працюю з населенням, допомагаючи вирішувати  людям різні питання.

А щодо політичних поглядів, то у нашій країні демократія!  І до заборонених чинним законодавством партій віднесена лише комуністична партія.

Хочу наголосити, навіть  до прийняття нового Закону про державну службу принцип політичної неупередженості був одним з основних у моїй роботі.  Саме перебуваючи на посаді начальника відділу освіти, я категорично наполягла на забороні примусово залучати працівників освітніх установ до роботи  у час передвиборчої  агітації та виборах безпосередньо.

Замість того, щоб штучно створювати «народний гнів»,  краще запитайте, чому до цього часу в районній державній адміністрації не має плану соціально-економічного розвитку на 2016 рік? Такого ніколи не було, щоб так звана дорожня карта розвитку району станом на 24.05.2016 р. ще не була прийнята і схвалена депутатами районної ради. А коли ж  все виконувати ? Нагадаю, що план  соціально-економічного розвитку району повинен затверджуватися щорічно разом з бюджетом на відповідний рік у січні-місяці!!!!! Що було зроблено нинішнім керівництвом РДА за останній рік щодо поповнення районного бюджету, легалізації робочих місць, активізації відрахувань до Пенсійного фонду України, де інформація щодо підтримки у сьогоднішній важкий час соціально незахищених верств населення?

Повернемося до подій, які уже відійшли до історії. З якою помпезністю представляли новопризначених голів РДА! Керівники «нової формації» повинні були презентувати свою концепцію  розвитку району.  На той час голова Балтської РДА Вітряний О.А. так і не довів до відома нас, мешканців району, що ж цікавого і потрібного для району він запланував, що став переможцем у конкурсі на вакантну посаду голови Балтської РДА. Крім фантастичних проектів,  у пам`яті балтян, певно, нічого не залишиться. А ви, громадські активісти,  не цікавилися: де  план розвитку району? Де його виконання?  Я вважаю це питання дуже важливим для кожного з нас, мешканців району, а тому повинен бути цікавим і для  ЗМІ. Але вам, шановні, краще подобається зводити особисті рахунки та  виконувати чергові політичні замовлення, а не перейматися проблемами громади.

А я на сьогодні маю всі законні підстави повернутися на своє робоче місце.  Спостерігати за профнепригідністю, бездіяльністю вищого керівництва  районної державної адміністрації вже набридло.  Підкреслю,  що про швидше повернення на посаду  мене просило чимало балтян!  Я маю досвід, достатньо високий рівень професіоналізму, необхідні знання, оскільки  закінчила Одеський регіональний інститут державного управління Національної академії державного управління при Президентові України, до речі, з відзнакою і отримала спеціальність «магістр державного управління». Але найголовніше – я бажаю працювати для людей та моєї країни!!!

І насамкінець, процедуру люстрації у відповідності до Закону України «Про очищення влади» я пройшла. З боку відповідних державних органів до мене питань не виникло, то чому вони є у вас? Зведення особистих рахунків? Політичне замовлення? Так!!! Саме ваші дії по відношенню до мене можна назвати нечуваних розмірів цинізмом! Адже ви знаєте правду, а самі викручуєте її, як вам це потрібно. Засліплені своєю люттю, ви забуваєте про одне, а можливо, свідомо ігноруєте:  саме єдність громадян, незалежно від релігійних, політичних та інших вподобань,  у важкий для країни час навколо вирішення численних проблем , здатні консолідувати всіх  нас на творення добрих справ і відродження країни. Країна починається з кожного з нас. Для мене це означає гарно робити свою справу, з великою повагою ставитися до кожної людини,  поважати Закон і дотримуватися його, любити і піклуватися про свою сім`ю, рідних, друзів, робити все, щоб життя у країні ставало кращим.

Шановні балтяни, я звертаюся до вас, ви розумні і мудрі, ви прекрасно розумієте, що відбувається. Не дайте себе ошукати ! Розраховую на Вас  та Вашу підтримку!!!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Лимит времени истёк. Пожалуйста, перезагрузите CAPTCHA.

(с) ТРК "Балинформкомпания" 2016 г.