Балта стає ближче до Європи (Польська Конституція)

Активно працює на Балтщині громадська організація «Розвиток українсько-польської культури та освіти ім. З.Бжозовського», яка має вже досить міцні культурно-освітянські зв’язки з нашими польськими сусідами, систематично проводить просвітницькі заходи із залученням громадськості, учнівської молоді, ідеологічних партнерів.
За словами голови організації Сергія Снурніцина, який неодноразово відвідував Польщу і добре знайомий з традиціями, мовою цієї країни, «Поляки пишаються своєю країною, плекають свою мову, культуру і традиції. Найбільшою цінністю для поляків є сім’я. На другому місці — робота. Потім йдуть релігія, політика, відпочинок, друзі. Поляки – законослухняні громадяни, вони поважають головний закон країни – Конституцію і сумлінно виконують усе, що прописано в цьому документі. І навіть не уявляють, що може бути інакше».
День Конституції відзначається в Польщі 3 травня. Саме цій важливій події і був присвячений захід громадській організації «Розвиток українсько-польської культури та освіти ім. З.Бжозовського», в якому взяли участь краєзнавці Балтщини, представники Балтської міської ради, освітянської сфери громади, учні міських шкіл, які на разі вивчають польську мову на курсах в громадській організації ім. З.Бжозовського. Розповідь про головний Закон Польщі презентувала Олена Садковська.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Лимит времени истёк. Пожалуйста, перезагрузите CAPTCHA.

(с) ТРК "Балинформкомпания" 2016 г.