Досвід Балтської об’єднаної територіальної громади цікавий для керівництва сусідніх районів.

Досвід Балтської об’єднаної територіальної громади цікавий для керівництва сусідніх районів. Цього тижня до Балти завітала велика (біля 50 осіб) поважна делегація із Миколаївської області (голови райдержадміністрацій, голови райрад, заступники керівників Доманівського, Врадієвського, Єланецького районів) та керівники Котовського району.
Обговорювали проблемні питання, які виникають в ході децентралізації: гості запитували – балтяни ділилися досвідом. В ході діалогу торкалися питань фінансування, правової сторони, створення компетентної управлінської команди, комунікації в громаді, створення вертикальної структури управління, ефективної роботи старостату.
Начальники управлінь, відділів, старости Балтської громади мали нагоду поділитися досвідом, розповісти про успіхи, акцентувати увагу на окремих питаннях, які приходилося вирішувати в процесі роботи.
Позитивне враження на гостей справив Балтський міський голова Сергій Мазур, який відверто говорив про складність процесу децентралізації, але безсумнівну його успішність: «Перед нами стоїть головне завдання – реальне об’єднання громади. Ми не відокремлюємо села від міста – ані в жодній сфері діяльності. Матеріально-технічне забезпечення соціальних об’єктів усієї громади аргументовано потребами кожного окремо, але з урахуванням спільних задач. Запущена реалізація сформульованих нашими фахівцями моделей медицини, освіти, культури, ЖКГ, активно працюють сільські старости, налагоджується робота комунальних служб. Ми впроваджуємо кращий європейський досвід, у нас є міжнародні партнери – бо починаємо мислити більш глобально, але щодня вирішуємо ті питання, які важливі для жителів громади – як в селі, так і в місті».
За думкою гостей, зустріч була дійсно корисною, адже відбулася відверта, конструктивна розмова, і попереду – плідна співпраця з Балтською громадою, яка на разі є прикладом успішної реалізації реформи децентралізації в Україні.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Лимит времени истёк. Пожалуйста, перезагрузите CAPTCHA.

(с) ТРК "Балинформкомпания" 2016 г.