22 вересня — День партизанської слави України

22 вересня — День партизанської слави України. Він був заснований у зв’язку зі святкуванням 60-ї річниці існування підпільно-партизанського руху в Україні. Це свято покликане висловити всенародну повагу до всіх захисників Батьківщини, які в роки Другої світової війни боролися за свободу і мир в глибокому тилу. Партизани нерідко працювали в оточенні ворожих військ, при цьому не шкодуючи власного життя і не знаючи страху.
У період Другої Світової війни налічувалося близько 6200 партизанських угруповань та загонів. В них служили майже мільйон солдат. Ці невидимі війська, як і інші підрозділи, понесли великі людські втрати під час боротьби з гітлерівським військом. Але внесок партизанських формувань в загальну перемогу людства над нацизмом просто неоціненний. І день партизанської слави — лише мала частина того, що може зробити сучасне покоління для людей, які колись належали до партизанських загонів.
На Балтщині партизанський рух був доволі активний, але ті, хто в роки війни воював в тилу ворога-окупанта, вже пішли з життя. Пам’ять про вірних синів балтської землі живе в серцях вдячних нащадків.
В День партизанської слави біля Меморіалу Слави відбувся мітинг пам’яті та покладання квітів. Присутні пом’янули захисників Балтщини хвилиною мовчання.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Лимит времени истёк. Пожалуйста, перезагрузите CAPTCHA.

(с) ТРК "Балинформкомпания" 2016 г.