У Кременчузі проходить юнацький турнір з дзюдо, присвячений загиблим співробітникам СБУ (відео)

У місті Кременчук на Полтавщині 18-19 березня проходить ІІ Всеукраїнський юнацький турнір по дзюдо, присвячений загиблим співробітникам Служби безпеки України. До учасників змагань звернувся з привітанням Голова СБУ Василь Грицак. «Цей турнір – не просто іспит на вашу міць і силу духу, це насамперед вшанування наших бійців, які відділи своє життя за незалежність та територіальну цілісність України», — наголосив він.

У церемонії відкриття турніру взяли участь заступник Голови СБУ Вадим Поярков, керівник спецпідрозділу «Альфа» Олександр Устименко, ректор Академії Служби Сергій Кудінов, мер міста Віталій Малецький. З початку антитерористичної операції СБУ втратила понад двадцять співробітника. Більшість, прикриваючи своїх товаришів та мирних жителів, загинули від куль на полі бою. «Вони віддали найцінніше, що є у кожної людини – свої життя, щоб ви могли жити під мирним небом, навчатись, тренуватись, міцніти і мужніти», — звернувся до учасників змагань Вадим Поярков.

Організатори турніру – Служба безпеки України та Федерація дзюдо Полтавської області – запросили близько шестисот  юнаків різного віку з усієї України, які представлятимуть майже сімдесят команд. Змагання обслуговуватимуть  судді Міжнародної та Національної  категорії Федерації дзюдо України. Переможці  будуть нагороджені грамотами, кубками та медалями з рук видатних українських спортсменів, чемпіонів світу та чемпіонів Європи – Георгія Зантарая та Артема Блошевського.

У рамках турніру розгорнута фотодокументальна виставка «Пам’ятаємо Вас, Герої», присвячена пам’яті подвигу бійців  – співробітників української спецслужби,  які віддали своє життя за Батьківщину.

Учасники та гості заходу можуть також ознайомитися з експозицією історичної зброї та побачити оснащення, яке використовують бійці спецпідрозділу «Альфа» під час виконання службових завдань.

https://ssu.gov.ua/ua/news/1/category/21/view/2963#sthash.NoobFtpD.Sn6E5yYd.dpuf

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Лимит времени истёк. Пожалуйста, перезагрузите CAPTCHA.

(с) ТРК "Балинформкомпания" 2016 г.