Україна на шляху децентралізації освіти

Після революції Гідності в Україні розпочалась низка реформ у різних сферах. Одна з перших – реформа децентралізації З утворенням об’єднаних територіальних громад, які отримали значні управлінські та фінансові повноваження, реформа децентралізації розпочалась і в освіті, у тій галузі, яка безпосередньо пов’язана та впливає на розвиток громад та країни в цілому. І 23 листопада в Києві відбулась конференція «Україна на шляху децентралізації освіти», організована Міністерством освіти і науки України спільно з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України за підтримки шведсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні».
У відкритті зібрання взяли участь Геннадій Зубко — Віце-прем’єр-міністр України, Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України; Лілія Гриневич — Міністр освіти і науки України; Мартін Хаґстрьом — Посол Швеції в Україні; Ерік Факсгард — керівник шведсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні», Шведська асоціація місцевих влад та регіонів.
В рамках роботи проекту учасники поспілкувалися на теми: децентралізація освіти – перші підсумки, новий Закон України «Про освіту» — можливості та виклики. Балтський міський голова Сергій Мазур розкрив позитивні сторони та привернув увагу до проблем успішного втілення реформи децентралізації освіти в Балтській ОТГ.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Лимит времени истёк. Пожалуйста, перезагрузите CAPTCHA.

(с) ТРК "Балинформкомпания" 2016 г.