Міжнародна конференція за участі СБУ розглядає питання захисту критичної інфраструктури

У місті Яремче на Прикарпатті проведено міжнародну науково-практичну конференцію «Становлення та перспективи розвитку державної системи захисту критичної інфраструктури в Україні».

Захід організований ОБСЄ, СБУ, юридичним інститутом Прикарпатського національного університету ім. Стефаника та Івано-Франківським обласним осередком ВГО «Асоціація кримінального права».

У роботі конференції взяли участь Радник Директора Державного центру безпеки Республіки Польща, керівник з правової політики Американської торговельної палати в Україні. Також залучені профільні фахівці державних органів, зокрема Мінінфраструктури, Мінекології, Міненерго, правоохоронних та силових відомств, представники ПАТ «Укрзалізниця» та НАЕК «Енергоатом». Понад десять навчальних та наукових закладів з усіх регіонів України представлені провідними правниками.

Вивчивши більш як десятирічний досвід США та ЄС з формування відповідних комплексних систем захисту, українські науковці разом з представниками державних органів та підприємств, які займаються захистом об’єктів критичної інфраструктури на практиці, прагнуть виробити найбільш ефективну модель для України.

Попри те, що безпека критичної інфраструктури є однією зі складових частин національної безпеки, в Україні досі не прийнятий закон про функціонування єдиної державної системи її захисту.

Учасники конференції, за активної участі представників СБУ, обговорили засади діяльності спецслужби у сфері захисту об’єктів критичної інфраструктури та окремі проблеми вітчизняної політики у сфері боротьби зі злочинністю. За підсумками роботи вироблено рекомендації суб’єктам законотворчої ініціативи щодо направлення до Верховної Ради України законопроекту «Про критичну інфраструктуру та її захист» та удосконалення кримінального законодавства.

Пресцентр СБ України

https://ssu.gov.ua/ua/news/1/category/2/view/6498#.wl9D8rDr.dpbs

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Лимит времени истёк. Пожалуйста, перезагрузите CAPTCHA.

(с) ТРК "Балинформкомпания" 2016 г.