На Одещині керівники підрозділів поліції та прикордонників затримані за вимагання грошей з підлеглих

Оперативники спецслужби встановили, що начальник одного з районних відділень ГУ Нацполіції Одещини примушував 12 своїх підлеглих систематично сплачувати «данину». «Такса» капітана становила 1000 гривень зі зміни та додатково по 100 доларів США з кожного поліцейського, які вони «заробляли» на приховуванні викритих адмінпорушень, зокрема проїзд вантажівок без документів, дрібних порушень у сфері торгівлі та викриття осіб у стані алкогольного сп’яніння.

Правоохоронці затримали зловмисника під час отримання грошей від зміни у приміщеннях чергової частини райвідділення поліції.
Керівник структурного підрозділу одного із прикордонних загонів Одеського регіону також вимагав кошти з підлеглих. До його обов’язків входило проведення службових розслідувань стосовно працівників загону за фактами нестачі та надлишків матеріальних цінностей. За «закриття очей» на ці факти зловмисник вимагав сплачувати частину суми від виявлених порушень. Правоохоронці затримали прикордонника після отримання грошей від підлеглого поблизу кав’ярні у Білгород-Дністровському.
За обома фактами розпочато кримінальні провадження за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.
Тривають слідчо-оперативні дії.
Операція з викриття зловмисників проводилась спільно з територіальним управлінням ДБР у м. Миколаїв під процесуальним керівництвом прокуратури. Прикордонника затримано також за сприяння Управління внутрішньої та власної безпеки «Південь» ДПСУ.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Лимит времени истёк. Пожалуйста, перезагрузите CAPTCHA.

(с) ТРК "Балинформкомпания" 2016 г.