Книжкова виставка «Соборна моя Україна»

У тяжкій і тривалій боротьбі за національне визволення, утвердження власної державності наш народ не раз переживав як гіркі, так і радісні події. Одна з таких сторінок нашого минулого – боротьба українського народу за соборність своїх земель. Так вже розпорядилась історія, що упродовж століть наш народ та землі України були розрізнені, належали до інших держав: Російської імперії, Польщі, Австро-Угорщини. Тож споконвічною мрією українців було об’єднання розрізнених частин України в межах однієї держави.
Цій мрії судилось здійснитись — щороку 22 січня в день проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки й Західно-Української Народної Республіки, ми відзначаємо День Соборності України.
До Дня Соборності України в Балтській міській дитячій бібліотеці оформлена книжкова виставка «Соборна моя Україна», а також напередодні Дня Соборності до бібліотеки завітали учні 9-В класу Балтської школи №1 на чолі з педагогом – організатором. Бібліотекарі провела з дітьми історичну годину «Соборність України – запорука міцної держави».

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Лимит времени истёк. Пожалуйста, перезагрузите CAPTCHA.

(с) ТРК "Балинформкомпания" 2016 г.